Poročilo s svečane podelitve spričeval splošne mature 2019

Poročilo s svečane podelitve spričeval splošne mature 2019

Črnomelj – V četrtek, 11. 7. 2019, je v šolski medioteki potekala svečana podelitev maturitenih spričeval splošne mature  za generacijo 2015/16

 

Svečano prireditev sta povezovala Pika Štefanič  (2. aG) in Jože Žunič (2. ST).  Po zaigrani himni sta nas pozdravila in skozi recitacijo pesmi Razpotje poudarila pomen uspeha na maturi, kajti ravno ta vpliva na študijsko pot vsakega dijaka. Ob igranju Aleksandra Vukovića (3. bG) in Tonija Remsa (1. ST) ter ob recitaciji Andree Kapš Šikonja (3. bG) in Tonija smo prispeli do vrhunca večera, to je do razglasitve  zlatih maturantk. V šolskem letu 2018/19 sta si ta naziv z vestnostjo in odgovornostjo ter delavnostjo  prislužili Ida Muc in Nadja Suhorepec.  Z uspehom se je izkazala celotna generacija maturantov, saj so dosegli 92,68  % uspeh,  njihovo povprečno število točk je bilo 20,87. Pomen tega trenutka sta poudarila  tudi ravnateljica Elizabeta Prus in župan Občine Črnomelj Andrej Kavšek.

Fotografije: Tilen Šetina, prof.

Mentorici: mag. Anita Starašinič, prof. in Mateja Juran Kordiš, prof.

 

Prijava na jesenski rok

Jesenski rok za popravne in druge izpite se začne v petek, 16. 8. 2019. Rok prijave na izpite je ponedeljek, 12. 8. 2019. Razpored kandidatov bo objavljen v torek, 13. 8. 2019, na spletni strani in na oglasni deski.

Tisti, ki na izpit v jesenskem roku še niste prijavljeni, to storite po elektronski pošti: brigita.solar@gmail.com.

PRIJAVA NAJESENSKI ROK 2019

Poročilo s svečane podelitve spričeval poklicne mature 2019

Poročilo s svečane podelitve spričeval poklicne mature 2019

Črnomelj – V petek, 5. julija, je v večernih urah v medioteki šole potekala podelitev spričeval poklicne mature 2019.

Po himni se je prireditev začela z recitacijo in uvodnimi besedami Pike Štefanič (2. aG) in Jožeta Žuniča (2. ST), s katerimi sta nagovorila zbrane ter povezovala program. Recitirala sta Toni Rems (1. ST), ki je zaigral tudi na trobento, in Andrea Kapš Šikonja (3. bG); za glasbeno spremljavo pa je poskrbel tretješolec Aleksander Vuković (3. bG). Za tehnično podporo je poskrbel Karlo Janjac (3. ST), medtem ko je PP-predstavitev pripravil laborant Marko Špringer. Potem je ravnateljica šole gospa Elizabeta Prus z razrednikom 4. ST Leopoldom Grahkom ter tajnico mature Anico Želježnjak podelila maturantom njihova spričevala. Navzoče pa je nagovoril tudi črnomaljski župan Andrej Kavšek.

Povprečno število točk na šoli je 15,88, uspeh pa je  66,6 %.

Vsem maturantom še enkrat čestitamo.

Fotografije: Tilen Šetina, prof.

Mentorici: Mateja Juran Kordiš, prof. in mag. Anita Starašinič, prof.

Prireditev za dan državnosti ter podelitev priznanj odličnim in najvišje pohvaljenim dijakom

Prireditev za dan državnosti ter podelitev priznanj odličnim in najvišje pohvaljenim dijakom

V ponedeljek, 24. junija, je v medioteki potekala proslava ob dnevu državnosti in podelitev priznanj za odličen uspeh in najvišjih pohval.
Dan državnosti je slovenski državni praznik, ki se ga praznuje 25. junija. Ta dan v Sloveniji obeležujemo spomin na 25. junij 1991, ko je Slovenija formalno postala neodvisna.

Z uvodno predstavitvijo državnega praznika je začela povezovalka programa Marija Absec, 2. aG. Za njo so nastopile tri recitatorke sošolki Maja Kozina in Pika Štefanič (obe iz 2. aG) ter Maša Kuzma, 3. aG.
Ker letos obeležujemo 70 let od smrti našega rojaka Otona Župančiča, lani pa je minilo 140 let od njegovega rojstva, smo se s pomočjo treh njegovih pesmi spomnili tudi nanj, nanj, ki je gojil topel odnos do domovine.
Z glasbo sta nam napolnili ušesa flavtistki Eva Janžekovič, 3. aG in Anamarija Bilješković, 3. bG. V brezskrbne počitniške dni pa sta nas s pevsko točko popeljala Ivona Begović, 1. bG in Žan Majcen, 3. ST.
Vrh pa je bila podelitev priznanj za odličen uspeh in najvišjih pohval – vse to pa so dijaki prejeli iz rok ravnateljice Elizabete Prus in svojega/-e razrednika/-čarke. Ravnateljica je tudi s pomočjo predstavnika športnega aktiva razglasila najboljši razred v športu, tj. 3. bG, najboljšo športnico Katjo Jankovič, 3. bG in najboljšega športnika Kristjan Rožmarin, 3. OK. Tina Stariha, 3. bG pa je najuspešnejše fotografirala.

Poslovili smo se s sklepom, da se vidimo jeseni, natančneje 2. septembra.

Mentorici Jelena Šikonja in Anita Starašinič

OBVESTILO

Podelitev visokih pohval in priznanj odličnim bo v ponedeljek, 24. 6. 2019, ob 8. 30 v medioteki s proslavo ob dnevu državnosti. Po podelitvi bodo razredne ure in podelitev spričeval ter pohval.

Ravnateljica

Povezana slika

 

 

Stran 1 od 9612345...102030...Zadnja »